Welcome to Risun Bio-Tech Inc!

Tel:+86-29-8610-0730
Produktkategori
Kontakta oss

Tel:+ 86-29-8610-0730

Fax:+ 86-29-8610-5620

E-post: Sale@risunextract.com

Web: www.risunextract.com

Nyheter

Hem > Nyheter > Innehåll
Forskarna använder Alfalfa växter att skörda nanopartiklar av guld
Risun Bio-Tech Inc | Updated: May 19, 2016

Forskare använda Alfalfa växter för att skörda nanopartiklar av guld


Vanliga alfalfa växter används som miniatyr guld fabriker att en dag kan ge nanoteknik branschen med en kontinuerlig skörd av guld nanopartiklar.

Ett internationellt forskarlag från University of Texas-El Paso (UTEP) och Mexiko avancerade arbetet på Stanford Synchrotron Radiation Laboratory (SSRL)--del av Stanford Linear Accelerator Center (SLAC) i Menlo Park, Kalifornien Forskarna använder, som små fabriker, den alfalfa fysiska, fysiologiska behov att utvinna metaller ur det medium där de växer. För de flesta är här att alfalfa utvinner guld från medlet och lagrar den i form av nanopartiklar--fläckar av guld mindre än en miljarddel av en meter över. Resultaten publiceras i aprilnumret av Nano Letters, en publikation av American Chemical Society.

"Denna studie är bara en av hundratals av innovativa forskningsprojekt som drar nytta av de unika egenskaperna hos synchrotron röntgen som tillhandahålls av SSRL," säger Keith Hodgson, direktör för SSRL och professor i kemi vid Stanford University.

Halvledarindustrin har länge värderas oxidation motstånd och termiska och elektriska conductivityen av guld. Nu, den obevekliga och påskynda enhet mot allt mindre kablar, kontakter och genomgående hål på allt mindre semiconductor enheter gör dessa egenskaper ännu viktigare att folk som gör mycket små saker. Nanoteknik-branschen är följaktligen mycket intresserad av processer som gör guld nanopartiklar nanoskala elektroniska och optiska enheter.